Tuesday, September 2, 2014

Energiám - hova mész?

Fáradt vagy? Egészséges ételeket eszel, elég vizet iszol, eleget alszol, mégis kevés az energiád a mindennapi feladataid ellátásához? Ennek oka többek között a tányérodon is keresendő, néhány étel ugyanis kifejezetten elszívja az energiát. Melyek ezek? 


Sok szénhidrát, kevés fehérje

A szervezetnek a szénhidrát helyett fehérjére van szüksége ahhoz, hogy elegendő energiája legye, ráadásul segít megelőzni a vércukorszint hirtelen leesését, ami fokozza az étvágyat. Legyen a reggelid része egészséges fehérje, ami egész napra segít a vércukor megfelelő szinten tartásában, ezzel energiád is biztosított.

Hogyan nyerhető vissza az energia?

Egy glutén-, szója- és tejtermékmentes fehérje-shake egy egyszerű módja annak, hogy jól induljon a nap. Hogyha nem szereted a fehérjeporokat, egyél egy szelet pulykahúst, tojást vagy más fehérjében gazdag ételt reggelire.

Túl ritkán eszik?

Az étkezések kihagyása stresszt okoz, ezért még hogyha úgy is látod, hogy nincs elég ideje egy sűrű napon az étkezésre, akkor se feledd, egy egészséges reggeli nem opció, hanem elengedhetetlen része az életnek. Emellett fontos, hogy három-négy óránként egyél valamit, különben nagyon leesik a vércukor szinted, így csökkent az energiád, nem fogod tudni ellátni feladataid.

Forrás: energiaoldal.hu

No comments:

Post a Comment