Friday, March 7, 2014

Feng Shui - Egészség

A Feng Shui életterületeinek aktivizálása, beindítása a hozzá tartozó orvoslási eszközökkel. A család, mint életünk egyik alappillére a feng shui szerint külön életterülettel rendelkezik, amely egyúttal az egészség területe is. Az egybeesés nem véletlen, hiszen mindenkinek a családja egészsége a legfontosabb. Egészségügyi probléma esetén, az egészségünk megőrzése érdekében és a harmonikusabb családi kapcsolatokért ezt a területet kell erősítenünk.

Hol helyezkedik el?
- a bejárati ajtótól tekintve lakásunk baloldali, középső része
- ha az iránytű iskolát használjuk, akkor a Kelet iránya 
- Fa jellegű rész. A színek közül kék és zöld a jellemző. 

Feng Shui tippek
  1. E területet díszítsük egészséges, kerek levelű, dús virágzatú növényekkel vagy frissen vágott virágokkal. Arra azonban ügyeljünk, hogy ha elszáradnak, elhervadnak, azonnal dobjuk ki őket, mert rossz hatással lehetnek a csi-re és ezáltal egészségünkre. Lakásunk ezen részén tárolhatjuk gyógynövényeinket is, viszont a vényeknek, gyógyszereinknek és egyéb betegségre utaló tárgyainknak keressünk másik helyet.
  2. Használjunk apró virágmintás tapétát, függönyöket, terítőket stb, különösen kékes, zöldes árnyalatúakat. Mivel a család, egészség területére ez a két szín jellemző, minden ilyen színű tárgy erősíti ezt az életterületet és felpezsdíti a csi áramlását. Néhány ötlet: virág kaspók, vázák, mécsesek, szőnyegek, képkeretek, kristályok, ásványok, stb. Jade figurák és unikornis pár elhelyezése is pozitív hatással van e terület aktivizálására.
  3. Ezen a területen kapjanak helyet a családi fotók és barátainkkal közös képek, valamint a tőlük kapott ajándéktárgyak is. Minden olyan plakát, írás, kép pozitív hatással bír, amelyek a családunkhoz kötődő szeretettel, egészségünkkel kapcsolatos, pl.:házi áldás, imák, tantrák, ehhez hasonló versek. Ezeket érdemes bekereteztetve kitenni a falra.
  4. Pozitív hatással van a csi áramlására, ha falainkat tájképekkel, virágos csendéletekkel, valamint olyan műalkotásokkal díszítjük, amelyeken mind az öt elem színe megtalálható és az egészséget szimbolizálják számunkra.
  5. Mivel a család, egészség életterület fa jellegű, válasszunk otthonunk ezen részére fából készült tárgyakat.A nádból, vesszőből, rattanból készült bútorok és berendezési tárgyak nagyon esztétikusak és kellemes hangulatot is árasztanak. Vásároljunk pl. fonott újságtartót, nád puffot, rattan fotelt vagy fakeretes tükröt.
  6. Különböző versenyeken szerzett érmeinket és egyéb trófeáinkat tegyük polcokra vagy parafatáblára. Hasznunkra lesznek és ösztönzőleg hatnak ha valamilyen megmérettetésre készülünk. 
  7. Világítsuk be a teret erős, sárgás, meleg fényű lámpákkal, ami az életenergiát, a Napot és a kicsattanó egészséget jelképezi és ezáltal jó hatással van lelkiállapotunkra és egészségünkre. 
  8. Szivárványteremtő kristálygömbök, kristálycseppek elhelyezése az ablakokba az üdítő és kellemes látvány mellett csi-t hoz létre. Éppen ezért nem csak a család, egészség területen lehet alkalmazni, hanem bármely életterületen, mert a negatív energiákat nem engedi be, a jó energiákat pedig visszairányítja otthonunkba.
  9. Ha az egészség és család életterületünk a WC vagy a fürdőszoba területére esik, a helyiség higiéniájára különösen ügyeljünk és a lehetõségeinkkhez képest dekoráljuk ki. Pl. tegyünk fapolcot a falra, amelyre színes, illatos üvegcséket, csuprokat tehetünk, esetleg száraz virágokkal díszíthetjük. A wc-papírt tároljuk fonott nád, vagy bambuszdobozban.
  10. Kis, virágos, vagy tengerpartot ábrázoló képeket is tehetünk a falra. Ügyeljünk arra, hogy ha pl. macskánk van, az almos-ládáját semmiképp ne ezen a területen tartsuk!
  11. Ha e területen Buddha gyertyát égetünk egy beteg ember képével szemben, az segít a regenerálódásban.
  12. Ha lakásunknak ezen része hiányzik (mondjuk L-alakú házak esetében), a hiányzó terület felőli oldalon elhelyezhetünk nyolcszögletű tükröt, amely jelképesen megkettőzi a szobát, és létrehozza a hiányzó területet.
  13. Ha a keleti rész valamiért nem erősíthető (pl. ide esik egy kamra), a nappaliban, vagy családi szobában is elhelyezhetők a családi életen javító tárgyak, szimbólumok.
  14. Az éles sarkok, a polcok, mind negatív energiát sugároznak, melyet közömbösíteni kell. Ha növényekkel, textíliákkal lefedjük ezeket a részeket, az közömbösíti a rossz hatást. 
  1. Kerüljük az alábbi tárgyak elhelyezését: nem működő óra, törött tárgyak, válási papírok, olyan tárgyak, amelyek korábban vitához vezettek, korábbi kapcsolatok tárgyai, fém jellegű tárgyak,a beteg növények,negatív, betegségre utaló tárgy.
  2. Nagyon fontos a rend és tisztaság fenntartása, ha ezt elhanyagoljuk, az családon belüli ellentétekhez, vitákhoz vezethet.

Forrás: www.napkapu.hu

No comments:

Post a Comment