Tuesday, February 4, 2014

Kártyával a postán ne!

Mindannyian kapjuk a csekkeket és számlákat a különböző szolgáltatóktól, amiket értelemszerűen ki kell egyenlíteni. Nem hatékony pénzügyi döntés ezeket az interneten keresztül utalni, hiszen az utalásokat a bankszámlák többségénél a tranzakciós adó terheli (amely többségében az utalás díja).

Jobban járunk tehát, amennyiben kártyánkkal felvesszük a pénzt az ATM-ből, hiszen a készpénzfelvét (mondhatjuk hatóságilag) bizonyos feltételekkel ingyenes. Utána a felvett készpénzzel a Postán a csekkeket befizetjük, ami befizetés szintén ingyenes a befizető számára.

Nagyon vigyázzunk azonban a kártyás csekk-fizetéssel a postán. Abban az esetben például ha 80.000 forint összértékű csekket a Postán kártyával fizetnénk, ennek a költsége akár több mint 1.000 forint is lehet, mivel a kártyás fizetés a postán készpénzfelvételnek minősül. A kártyás fizetés akkor válhat különösen drágává ha nem betét- hanem hitelkártyával fizetünk, tekintve a hitelkártyás készpénzfelvét kiemelkedően magas díjára (2-5%). Vagyis a fenti összeg hitelkártyával való befizetése akár 2-4.000 forintba is kerülhet.

No comments:

Post a Comment